A klubról

A Tungsram Rádióklub története

A Tungsram Rádióklub 1969-ben alakult meg Újpesten, az akkori Egyesült Izzó keretein belül. A rendszerváltás után a Klub függetlenedett a vállalattól, de megtartotta újpesti kötődésését és a tagjai folytatták az addigi sikeres tevékenységüket.

A Magyar Rádióamatőr Szövetség (MRASZ) tagjaként rendszeresen részt veszünk rádióforgalmi aktivitásokon és versenyeken. Hagyományosan szerepet vállalunk a Nemzetközi Magyar Rádióklub (NMARK) által szervezett, a határon túli magyarul beszélő rádióamatőröket is bevonó évvégi programjában.

A rádióforgalmazáson kívül kiemeltem kezeljük ennek a sportnak, hobbinak a fiatalokkal való megismertetését. Ennek keretében 2010 óta rendszeres kitelepülünk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett május végi városligeti Gyermeknapra, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a rádiózást és az elektronika alapismereteivel is megismeredhetnek.

A Klub működtet egy, a nap 24 órájában sugárzó automata jeladót is, ami a rádióhullámok terjedés-kutatásához szolgáltat fontos információkat (ha5bha.ham.hu).

2019-ben a Klub befogadta a megszűnő Józsefvárosi Rádióklub (HA5KHE) megmaradt tagságát.

A Klub tisztségviselői a tevékenységüket díjazás nélkül, társadalmi munkában végzik.

Tagok

HA5BPCImi - titkár
HA5BDOGábor
HA5DLÉva
HA5CKFLaci
HA5CQZZoli - elnök
HA5KBPeti
HA5LMAndrás
HA5OWLaci
HG5TMBJózsi
HA5UXMiklós
HG5VRNándi
HA7HJJani
HA7PKPeti
HA7RSLaci
HA7SZAMihály - alelnök
HA7TIIstván
HA5GBABalázs

Klub-hívójelek

HA5KFL, HA5KLR, HA5KHE, HA5N